W jakim kierunku obraca się tancerz? 17
-
Jestem mężczyzną - tancerz obraca się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara (7) 41%
-
Jestem mężczyzną - tancerz obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (3) 18%
-
Jestem kobietą - tancerka obraca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara (3) 18%
-
Jestem kobietą - tancerka obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (3) 18%
-
Jestem transpłciową tancerką (przypisaną płci męskiej na żeńską) obracającą się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara (1) 6%
-
Jestem osobą transpłciową (zmieniono płeć - mężczyzna na kobietę) - tancerz obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (0) 0%
-
Jestem transpłciową tancerką wirującą w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara (0) 0%
-
Jestem osobą transpłciową (zmieniono płeć - kobieta na mężczyznę) - tancerz obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (0) 0%
-
Noszę obie cechy seksualne - mężczyzna i kobieta - hermafrodyta - tancerka obraca się w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara (0) 0%
-
Noszę obie cechy seksualne - mężczyzna i kobieta - hermafrodyta - tancerka obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara (0) 0%
„Spinning Dancer“ von Nobuyuki Kayahara - Procreo Flash Design Laboratory. Na licencji CC BY-SA 3.0 przez Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Spin…ning_Dancer.gif
Test jest bardzo prosty:
- Jeśli kobieta obraca się zgodnie z ruchem wskazówek zegara, używasz więcej prawej półkuli i odwrotnie.
- Większość z nas widzi tancerza tańczącego w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Ale możesz spróbować się skoncentrować, aby zmienić kierunek tancerza. Sprawdź, czy możesz to zrobić.
Gehirntest!
Habe euch zum Nikolaustag einen super Test mitgebracht! Hier kann man testen welche Gehirnhälfte man nutzt, zumindest überwiegend, welche Gehirnhälfte angeblich dominiert. Vor allen Dingen bekommst du hier Informationen was ihr für eine Art von Mensch du bist.
Der Test ist kinderleicht, in seiner Aussage und Interpratation jedoch vielschichtig.
Man muss sich nur das Bild der Tänzerin anschauen, und sofort sagen in welche Richtung die Frau sich dreht, ob sie im Uhrzeigersinn tanzt oder entgegen.
Die Antwort wird auch in deutscher Sprache geliefert, für das Cosirex Forum habe ich die englischen Ergebnisse des Originals in die deutsche Sprache übersetzt.
Der Test ist von dem australischen Nachrichtenportal Heraldsun/Perthnow, bitte beachtet das Copyright:
HIER DER GEHIRN-SELBSTTEST
Viel Spass beim Cosirex Gehirntest!